SLUŽBENO: Bivši trener Dinama preuzeo reprezentaciju BiH!

FOTO:

Bosna i Hercegovina je napokon završila višemjesečnu potragu za novim izbornikom. Novi izbornik itekako je poznato ime. Odlučeno je da će to biti bugarski strateg Ivaylo Petev!

Petev je hrvatskoj javnosti najpoznatiji po tome što je jednu sezonu vodio zagrebački Dinamo. Na klupu je sjeo u rujnu 2016., ali nije uspio osvojiti naslov prvaka države. Te sezone prvak je bila Rijeka. Također, Dinamo je iste sezone igrao Ligu prvaka i bio uvjerljivo zadnji u grupi s Lyonom, Sevillom i Juventusom. Izgubio je svaku utakmicu, a Dinamo je imao ukupnu gol-razliku 0:15.

Osim Dinama, u karijeri je vodio bugarski Ludogorec gdje je imao i najbolje rezultate. Tamo je osvojio dva naslova prvaka Bugarske, dva Superkupa i jedan kup. Nakon Ludogoreca odlazi u ciparski AEL Limassol, a u toj državi još je vodio Omoniju. Trenirao je i poljsku Jagielloniju kao i klub iz Saudijske Arabije, Al-Qadsiah. 2015. i 2016. vodio je bugarsku reprezentaciju.

Naše susjede čeka iznimno težak posao u kvalifikacijama, a za protivnike imaju Francusku, Ukrajinu, Finsku i Kazahstan. Petev i društvo kvalifikacije otvaraju gostujućom utakmicom kod Finske, a taj dvoboj na rasporedu je 24. ožujka.

 

Komentari

komentara

« Povratak