SLUŽBENO: Gorica predstavila novog trenera!

FOTO:

Gorica je prošle sezone kreirala veliku senzaciju kada su u 35. kolu i službeno ostali u prvoj ligi nakon golemog zaostatka za Šibenikom. Osim samim igračima, najveće zasluge pripisuju se i samom treneru Željku Sopiću.

I kako to biva, poziv jačeg kluba nemoguće je odbiti. Početkom prošlog tjedna vidjeli smo veliku trenersku križaljku u hrvatskim prvoligašima. Prvo je Igor Bišćan dobio otkaz u Dinamu da bi na njegovo mjesto došao Sergej Jakirović iz Rijeke. A na upražnjeno mjesto trenera Rijeke sjeo je upravo Željko Sopić iz Gorice.

Gorica je tako tjedan dana bila bez trenera. Danas u popodnevnim satima predstavljen je novi trener – Dinko Jeličić. Radi se o 49-godišnjeg stručnjaku koji je prije nekoliko mjeseci privremeno vodio saudijski Al Nassr gdje igra veliki Cristiano Ronaldo te naš Marcelo Brozović.

Sada je Jeličić napustio Saudijsku Arabiju i stigao u Goricu. Ugovor s Goricom potpisao je do 2025. godine.

“Iznimno mi je zadovoljstvo biti novi trener Gorice, koju vidim kao klub s jako dobro organiziranim sustavom, klub koji se prošle sezone izvukao iz vrlo teške situacije. Svi u klubu su napravili veliki posao pod vodstvom trenera Sopića i njegovog stručnog stožera, zajedno sa sportskim direktorom Brkljačom i predsjednikom Črnkom, koji su također bili jako bitni u toj priči”, rekao je Jeličić pa dodao:

“Ideja je da se klub ove sezone stabilizira i da se napravi dodatan iskorak, a to je dobra prilika i za mene kao trenera. Uz takvu ekipu ima puno prostora za nadogradnju. Gorica ima karakternu ekipu, što me najviše i privuklo.”

Jeličić će danas odraditi prvi trening s ekipom, a debi na klupi Gorice imat će u subotu u gostima kod svog bivšeg kluba Rudeša.

Komentari

komentara

« Povratak