SLUŽBENO: Napoli ima novog trenera! Talijani objasnili zašto je propao dolazak Tudora…

FOTO:

Napoli je prošlog vikenda iznenađujuće poražen u prvenstvenom dvoboju kod kuće protiv Empolija. Zbog toga otkaz je dobio glavni trener Rudi Garcia.

Tamošnji mediji kao prvog favorita postavili su hrvatskog trenera Igora Tudora, ali pregovori su ipak propali. Talijani tako tvrde kako je gazda De Laurentiis ponudio Tudoru ugovor do kraja ove sezone, ali je hrvatski trener tražio ugovor do kraja sljedeće sezone. I tu je puklo.

Napoli se potom okrenuo iskusnom talijanskom stručnjaku Walteru Mazzarriju (62), koji je taj klub vodio od 2009. do 2013. te osvojio talijanski kup u tom periodu.

Do preokreta je došlo danas, piše Schira i dodaje: “Mazzarri i Tudor bila su dva kandidata za zamjenu Garcije. Mazzarri je prestigao Tudora i pobijedio u utrci za novog trenera Napolija jer je bio spreman prihvatiti kratkoročni ugovor do lipnja 2024.”

Mazzarri je, prema svemu sudeći, bio vatrogasno rješenje, a u neku ruku i ziheraška odluka De Laurentiisa jer nije htio eksperimentirati s trenerom koji bi instantno uveo svoje ideje. Schira još dodaje: “Napolijev gazda ovih dana razmišlja oko svojih odluka jer ne želi napraviti pogrešan izbor nakon Garcije.”

Komentari

komentara

« Povratak