Španjolska traži novog izbornika? Mediji ističu trojicu kandidata

FOTO:

Španjolska reprezentacija bila je jedan od favorita za naslov na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a oprostila se od turnira u fazi osmine finala. Španjolski nogometni savez uskoro će procijeniti uspješnost akcije i odluku da na klupi momčadi i dalje bude Luis Enrique.

Španjolski mediji nemaju toliko strpljenja i već se može čitati o novim kandidatima za izborničku poziciju. Enrique je ugovorno vezan samo do kraja katarske akcije i nije nerealno očekivati da mu se ugovor ne produži. Lista potencijalnih nasljednika zasad ističe tri imena.

Marcelino Garcia Toral, trener koji je s Valencijom osvojio Kup kralja u sezoni 2018/19, a s Athleticom španjolski superkup 2021, ističe se kao najizgledniji nasljednik. Trenutačno je bez angažmana.

Ernesto Valverde, bivši trener Barcelone i Toralov nasljednik u Athleticu, navodno je favorit predsjednika Španjolskog nogometnog saveza Luisa Rubialesa.Treći u tom nizu je Luis de la Fuente, aktualni izbornik španjolske U-21 reprezentacije. S njom je 2019. bio prvak Europe.

Komentari

komentara

« Povratak