Spavate li mirno europske obrane? Usain Bolt ulazi u profesionalni nogomet?!

FOTO:

Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, nakon Svjetskog prvenstva u Londonu, u kolovozu ove godine, planira umirovljenje od atletike. Ipak, njegove sportske ambicije ne prestaju – Jamajčanin želi u profesionalni nogomet!

Veliki zaljubljenik u nogomet

Sprinter koji je srušio nekoliko svjetskih rekorda te osvojio osam olimpijskih zlata i 11 odličja na svjetskim prvenstvima nakon kolovoza odlazi u atletsku mirovinu. Ipak, Bolt u intervjuu za francuski So Foot otkriva kako i dalje želi ostati u profesionalnom sportu.

Već od prije poznat kao veliki zaljubljenik u nogomet, 30-ogodišnji Bolt sad je javno precizirao svoje ambicije.

Želim postati jedan od pedeset najboljih igrača na svijetu, ako dobijem priliku redovito igrati. Želim biti napadač koji će postizati bar dvadeset golova po sezoni.“, otkrio je Bolt.

Nadam se da ću dobiti priliku zaigrati na najvišoj razini.“, istaknuo je Usain, inače veliki obožavatelj Manchester Uniteda.

Obožavam ovaj sport i ova ideja mi se vrti po glavi već godinama. Posljednjih sam nekoliko mjeseci razgovarao s nekim klubovima i postoji mogućnost da ostvarim svoje snove. Ništa konkretno, trenutno, ali treba pričekati još određeno vrijeme.“, kazao je Bolt.

Gdje će započeti nogometnu karijeru?

Bolt je već ranije istaknuo kako mu je san zaigrati za United no čini se kako će nogometni teren prvo okušati u dresu Borussije Dortmund. Naime, posredovanjem zajedničkog sponzora, Pume, Bolt će u rujnu nekoliko dana trenirati za dortmundski klub.

Tom prilikom ću vidjeti jesam li dobar kao što se nadam da jesam.“, otkrio je Jamajčanin te nastavio:

Nogomet je fizički vrlo zahtjevan sport,a ja više nisam toliko mlad. Ipak, nadam se da mogu dobro igrati još bar četiri godine.“

Na pitanje bi li pristao igrati u drugoj francuskoj ligi, Usain je odgovorio:

Zašto ne? Moram negdje početi, kako bih se dokazao… ali, ambicije su mi ipak veći klubovi.“

https://nogometne-vijesti.hr/transferi/mourinho-dovodi-zvijer-football-managera-60-milijuna-funti/

Komentari

komentara

« Povratak