SUDAČKI EKSPERT POTVRDIO: Dinamo žestoko oštećen u derbiju protiv Hajduka!

FOTO:

Novu sezonu HNL-a otvorili smo ‘vječnim derbijem’ između Dinama i Hajduka koji se igrao prošli petak na Maksimiru.

Dinamo je poveo preko Petkovića u prvom poluvremenu, ali Splićani su u drugom dijelu kreirali veliki preokret zahvaljujući Marku Livaju te Rokasu Pukštasu. Nažalost, i nakon ovog derbija vuku se repovi kako je netko oštećen.

Naime, u današnjoj HTV-ovoj emisiji ‘Stadion’ prokomentirala se situacija iz drugog poluvremena kada je Bruno Petković imao fantastičnu priliku odvesti Dinamo na 2:0, ali nažalost po navijače Modrih nije realizirao jedanaesterac. Točnije, vratar Hajduka Ivan Lučić mu je fantastično obranio slabašni udarac.

Sudački ekspert Mario Strahonja objasnio je da se taj kazneni udarac trebao izvesti ponovo zbog preranog ulaska igrača Hajduka u kazneni prostor. Osim toga, nije pronašao ni jednu drugu spornu situaciju na derbiju.

“Ivanušec nije kod prvog gola Dinama bio u zaleđu, nije ometao vratara po današnjim smjernicama. Penal za Dinamo je upitan po prekršaju. Ali on nije pravilno izveden. Trebalo ga je ponoviti jer je igrač Hajduk prerano ušao u kazneni prostor. To je kriv pomoćni sudac, a VAR se ne uključuje u ovakvim situacijama, koje se često događaju”, objasnio je Strahonja.

Komentari

komentara

« Povratak