SVAKA ČAST: Jedan od najvećih klubova odustao od Superlige!

FOTO:

Nakon što se posljednjih dana zbog nekoliko izjava gazde Reala Florentina Pereza aktualizira priča o pokretanju nogometne Superlige, o tome se oglasio i prvi čovjek Barcelone Joan Laporta. Barcelona je u prvom trenutku pristala biti dio ekskluzivnog društva, no Laporta je sad promijenio priču.

“U Superligu sam ušao kao predstavnik Barcelone, ali s kriterijem stvaranja otvorene Superlige. Napravimo natječaj, koji je otvoren za sve. Za mene je to jako važno. Vjerujem u nacionalna nogometna natjecanja i za mene bi bila greška da Superliga zamijeni nacionalne lige. Mislim da bi česte utakmice velikih klubova bile zamorne. Oni koji vole nogomet kad-tad bi se umorili. Lijepo je i zdravo da manja momčad pobijedi veliku. Bilo je sjajno kada je Grčka osvojila naslov prvaka Europe, a kada je Leicester bio prvak u Engleskoj – to je tek bilo nešto posebno. To je nogomet”, rekao je Laporta.

Prvi čovjek katalonskog kluba istaknuo je kako bi se nešto trebalo promijeniti u europskim klupskim natjecanjima.

“Superliga kao modificirana i poboljšana Liga prvaka, to je način. Uz jako dobar format natjecanja bit će to sigurno najatraktivnije natjecanje na svijetu. Ali u isto vrijeme morate biti vješti u održavanju važnosti nacionalnih prvenstava. To je važno”, zaključio je predsjednik Barcelone.

Komentari

komentara

« Povratak