TEŠKA SRAMOTA: Sudački ekspert potvrdio da je Dinamo teško oštećen!

FOTO:

Dinamo je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka odigrao 2:2 s AEK-om u Ateni nakon što je do sudačke nadoknade vodio 2:0 golovima Šutala iz 45. i Ljubičića u 65. minuti. No prvo je Araujo u 92. pogodio za 1:2 da bi u desetoj minuti nadoknade Livaković obranio penal Garciji, ali je Vida natrčao na odbijenu loptu i pogodio za 2:2 i prolazak AEK-a.

Norveški sudac Eskas je utakmicu produžio pet minuta i u 95. minuti Dinamo je imao produžetke, no sudac je i to dodano vrijeme produljio za dodatnu minutu i pol prije nego li je Ljubičića u jednom skoku lopta nesretno pogodila iz blizine u ruku. Norvežanin je tražio pomoć VAR sobe i nakon par minuta provjere pokazao je na bijelu točku.

U tom trenutku se igrala 99. minuta. Dakle prošlo je pune četiri minute od predviđenog dodanog vremena za igru i po mišljenju uglednog hrvatskog suca kojeg je Index.hr kontaktirao poslije utakmice, Norvežanin je pogriješio što nije prekinuo susret odmah nakon što je Livaković obranio penal. Smatra da Vida uopće nije smio doći u situaciju za postizanje gola.

”Penal je čist. Nema preranog ulaska u kazneni prostor od strane igrača koji iz odbijanca postiže pogodak (Vida) jer pravila igre jasno propisuju da se ”preranim ulaskom” kod izvođenja kaznenog udarca smatra situacija ukoliko igrač prestupi na način da nagazi na tlo unutar kaznenog prostora ili na crtu.

Ovdje igračeva noga nije dodirnula tlo te se to ne smatra prekršajem preranog ulaska suigrača izvođača. Veći problem, međutim, predstavlja činjenica da je kazneni udarac dosuđen duboko nakon isteka pokazane nadoknade i da sudac nije pozvan na OFR zbog igranja rukom utakmica bi bila gotova.

U ovakvom slučaju taj kazneni udarac je trebao biti izveden na način kako propisuju Pravila igre. Pravila su takva da se kazneni udarac izvodi i gleda se samo efekt tog kaznenog udarca, a nipošto nije trebalo dozvoliti igračima da čekaju na eventualni odbijanac. Utakmicu je trebalo završiti čim se vidio efekt udarca (pogodak ili obrana vratara)”, rekao je sugovornik, poznati sudački autoritet u Hrvatskoj.

Dinamo će sada u Play-offu Europske lige igrati protiv Sparte iz Praga.

ZAR JE TO LJUBAV PREMA DINAMU? POGLEDAJTE ŠTO SU BBB-I NAPRAVILI NA STADIONU!

Komentari

komentara

« Povratak