UEFA službeno izbacila Osasunu iz Europe, a ovi im poslali fantastičnu poruku!

FOTO:

Osasuna je prošle sezone završila na solidnom sedmom mjestu u španjolskom prvenstvu što im je donijelo plasman u Europu za novu sezonu. Točnije, trebali su igrati kvalifikacije za grupnu fazu Konferencijske lige, ali izgleda kako od toga ipak ništa.

Naime, UEFA je odlučila suspendirati Osasunu zbog toga što su namještali utakmice u 2013. godini. Naravno, to je radila neka totalno druga uprava kluba, a ne ova koja je danas aktivna.

Podsjetimo, u utakmici posljednjeg, 38. kola španjolskog prvenstva Osasuna je s dva gola 31-godišnjeg hrvatskog napadača Ante Budimira srušila Gironu i tom pobjedom osvojila sedmo mjesto u La Ligi koje vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Za Osasunu je to najbolji plasman nakon 11 godina.

Španjolski Vrhovni sud je donio osuđujuće presude na koje se UEFA pozivala, ali iz Osasune su se oglasili priopćenjem u kojem navode da je u odluci suda jasno istaknuto kako je nekoliko pojedinaca iz klupskog vrha namještalo utakmice u tajnosti, bez znanja klupske Skupštine.

Najavili su žalbu na odluku krovne europske nogometne organizacije za koju kažu da je “jaka sa slabima i slaba pred jakima”, aludirajući na bogatije klubove koji su prethodno kršili propise, ali su kažnjeni samo novčano ili privremenom zabranom transfera. Ako kazna Osasuni bude potvrđena, profitirat će osmoplasirani Athletic Bilbao, koji bi umjesto njih igrao Europu.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak