USKORO POTVRDA: Joško Gvardiol na korak do novog kluba!

FOTO:

Iako je RB Leipzig redovito znao dati do znanja kako ne želi prodati Joška Gvardiola, on će prema svemu sudeći ipak napraviti veliki transfer.

Naime, njemački Sky danas piše kako hrvatski reprezentativac otvoreno pregovara s Manchester Cityem! Philipp Hinze, novinar Sky Sporta koji prati Leipzig, tvrdi da je Gvardiol blizu dogovora s Manchester Cityjem te da će u narednim danima njemački klub dobiti njegovu ponudu. Ta ponuda, tvrdi Hinze, trebala bi iznositi između 80 i 85 milijuna eura.

“Leipzig traži više od 100 milijuna eura, ali City je u najboljoj poziciji za dovođenje Gvardiola”, dodao je Hinze.

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 81.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to oko 16 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu kako bi više zaradio. Times, jedan od najuglednijih svjetskih medija, prije dva mjeseca otkrio je da u Gvardiolovu ugovoru s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u ljeto 2024.

Komentari

komentara

« Povratak