USPJEŠNA POLICIJSKA INTERVENCIJA: Navijači AEK-a pokušali napraviti skandal na Maksimiru!?

FOTO: Index.hr

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb večeras na Maksimiru s početkom u 20:00 igra prvu utakmicu trećeg pretkola, a protivnik je grčki prvak AEK Atena.

Utakmica je obilježena kao utakmica visokog rizika pa smo tako vidjeli posebnu regulaciju prometa pa i velike mjere sigurnosti. Ipak, izgleda kako nije moglo proći bez prave policijske intervencije, prenose domaći mediji.

Naime, Sportske novosti pišu kako je policija imala intervenciju u Zračnoj luci Franjo Tuđman gdje su zaustavili četvoricu Engleza koji su se izjasnili kao navijači AEK-a. Poništene su im ulaznice i onemogućen im je dolazak na utakmicu, samim time i uopće u krug stadiona.

Što se dogodilo? Kad se ne bi radilo o utakmici posebnog rizika mjere sigurnosti bile bi manje, navijači AEK-a ne bi mogli doći organizirano iz Atene, međutim ne bi se vjerojatno obraćalo pozornost da kartu ne kupi niti netko iz treće zemlje. Uostalom zašto turisti išli na tekmu? Ovaj put Dinamo je onemogućio kupnju karata bilo kome s IP-adresa u Francuskoj, Italiji, Španjolskoj, Srbiji i Njemačkoj. To se temeljilo na podatku da u tim državama AEK ima bratske ili prijateljske navijače. Međutim, uočeno je da su karte preko interneta uzela četvorica Engleza.

Njihova su imena proslijeđena na granice, čekali su ih kao zapete puške i dočekali na aerodromu. Na izravno pitanje zašto su došli na utakmicu odgovorili su kako su – navijači AEK-a, Nisu ni pokušali muljati… No, to je bio i kraj njihovih šansi da se nađu na Maksimiru. Koji je točno motiv može se nagađati, možda su tek avanturisti, možda su htjeli vidjeti na licu mjesta kako je to biti na utakmici takvih tenzija kakve su najavljene za ogled Dinamo – AEK, možda potomci Grka iako imaju engleska imena i prezimena… Ili jednostavno Englezi koji simpatiziraju Žuto-crne iz Nea Filadelfije.

Policija je pokazala budnost i organiziranost, usred turističke sezone kad je promet u nas jači nego inače našla je četvoricu uljeza iz Ujedinjenog kraljevstva. Opasnih ili ne, nije ni bitno, a bolje je da ne doznamo. Za njih nije bila zabrana kupnje, nitko nije očekivao pokušaj proboja iz Engleske…

Komentari

komentara

« Povratak