VELIKA ČAST: Hrvat postao pomoćnik svjetski poznatom treneru nakon novog angažmana u Kini!

FOTO:

Trenutačno tek deseta ekipa kineske Superlige, Daliang Yifang, očito nema problema s financijama. Nakon što je napustio klupu Newcastlea, poznati španjolski stručnjak Rafael Benitez je preuzeo klupu kineskog kluba za 13 milijuna eura godišnje.

Momčad engleskog prvoligaša je počeo trenirati 2016. godine nakon što je otkaz dobio McClaren, najvećih uspjeh mu je osvajanje Lige prvaka s Liverpoolom 2005. godine nakon čuvenog finala u turskom Istanbulu. Na novom poslu će zarađivati dvostruko više nego što je bio slučaj na klupi Svraka.

Zanimljivost je ta da je Benitez za pomoćnika u svom stručnom stožeru odabrao bivšeg hrvatskog igrača. Naime, Darko Matić je nakon 10 godina ostavio veliki trag u kineskom nogometu, nastupio je preko 300 puta za tamošnje klubove Tianjin, Beijing i Chanchun. Kopačke o klin je objesio 2017. godine i ovo će mu biti prvi angažman u trenerskom svijetu.

“Nakon dugog puta započinjem s novim izazovom! Sretan sam da krećem u novi projekt s Dalian Yifangom”, napisao je Rafa na svom profilu na Twitteru.

MA OVO JE GOTOVA PRIČA: JEDAN OD NAJVEĆIH KLUBOVA PONUDIO 40 MIL. EURA ZA OLMA!

TKO JE SPREMIO 100 MILIJUNA EURA ZA OLMA? Dinamovac prekrasno zabio u finalu Europskog prvenstva!

BORUSSIA “UKRALA” JUVENTUSU I CITYJU VELIKU NADU BARCELONE

Komentari

komentara

« Povratak