VELIKI JUBILEJ: Nenad Bjelica stigao do 500. trenerske utakmice, dosadašnja statistika mu je odlična!

FOTO:

Legenda Osijeka i bivši hrvatski reprezentativac, Nenad Bjelica, u nedjelju je u Koprivnici proslavio već 500. utakmicu kao trener. U svojoj karijeri je vodio osam klubova, najveće uspjehe je dosada imao na klupi zagrebačkog Dinama te bečke Austrije.

Dvije godine je imao pauzu tako da je u 11,5 godina trenirao čak osam klubova: Kärnten, Lustenau, WAC, Austriju Beč (svi u Austriji), Speziju (Italija), Lech Poznan (Poljska), te Dinamo i Osijek.

“To je znak da sam bio dosta tražen, a karijera mi je rasla postepeno. Probijao sam se kroz niže austrijske lige, stigao do velikog austrijskog kluba (Austria Beč), igrao i u Ligu prvaka. Imao sam epizode u talijanskom (Spezia) i poljskom (Lech Poznan) nogometu, pa došao u Hrvatsku. Stalno sam aktivan, možda bi bilo i više utakmica ili klubova, no puno sam vagao s ponudama.” – rekao je Neno za portal 24 sata.

Na pitanje od tri najdraže pobjede, odgovorio je:

“Uh, teško pitanje. Tu bi sigurno bila pobjeda s Dinamom protiv Atalante (4-0), svakako i pobjeda koja mi je s Wolfsbergerom osigurala plasman u austrijsku Bundesligu. Tada smo s 3-1 svladali Viennu u gostima. A treća pobjeda? Neka to bude ona s Austrijom Beč protiv Dinama u Maksimiru (2-0), ona nam je na kraju omogućila i plasman u Ligu prvaka.” – zaključio je Bjelica.

Što se tiče brojki, ostvario je čak 257 pobjeda, što znači da je trijumfirao u više od 50 posto utakmica, uz to ima 116 remija te 127 poraza. Trenutno mu na klupi Bijelo-plavih ide vrlo dobro i u borbi je za naslov prvaka s bivšim klubom Dinamom.

Komentari

komentara

« Povratak