VELIKI USPJEH: Bivši trener Dinama osvojio naslov prvaka nakon bizarnog kaosa

FOTO:

Utakmica je praktički bila gotova. Šahtar hrvatskog stručnjaka Igora Jovićevića vodio je 3-0 i imao titulu prvaka ‘u džepu’. Međutim, igrač Šahtara u sudačkoj je nadoknadi oštro uklizao u noge protivnika…

Na sportskim terenima emocije su na visokoj razini, a nažalost, nekad su popraćene ružnim scenama. Jedna takva bila je na kraju utakmice 29. kola ukrajinskog prvenstva između Šahtara iz Donjecka protiv Dnipra-1.

Šahtar je pobjedom od 3-0 osigurao 14. titulu prvaka u klupskoj povijesti kolo prije kraja prvenstva.-Šahtaru je to i prva titula s hrvatskim trenerom Igorom Jovićevićem (49), bivšim trenerom Dinama koji je prošlog srpnja preuzeo slavni ukrajinski klub.

Borbu za prvaka u utakmici Šahtara i Dnipra zasjenit će fizički obračun na kraju utakmice u kojem je podijeljeno čak pet crvenih kartona. Igrala se 92. minuta utakmice, pitanje pobjednika i prvaka već je bilo riješeno, stoga je oštar klizeći start Šahtarovog Jegora Nazarina bio nepotreban.

Uslijedila je oštra reakcija igrača Joãa Peglowa, koji se brzo ‘otrijeznio’ od grubog prekršaja i nasrnuo na Nazarina. Uslijedio je kaos. Nakon samo nekoliko sekundi na terenu je bilo oko 30 ljudi, s obzirom da su stručni stožeri i rezervni igrači navalili na teren, a u naguravanju je Jaroslav Rakitski ostao bez arkade.

Taman kad se činilo da je sutkinja Katerina dovela situaciju pod kontrolu, jedan igrač Dnipra primio je protivnika, nakon čega je uslijedilo još naguravanja, igre mačke i miša, a kada su se vruće glave ohladile, vjerojatno nitko na terenu nije bio pozitivno ispunjen zbog nepotrebnog sukoba na kraju nogometne utakmice.

Crvene kartone dobili su Anatolij Trubin i Nazarina (Šahtar) i Peglow (Dnipro). Isključena su još dva igrača Dnipra koji su se s klupe pridružili kaosu na terenu.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

24sata

Komentari

komentara

« Povratak