Veliko istraživanje: Tko najviše izdvaja za plaće u nogometu?

FOTO:

Najviše novca u nogometu vrti se na Otoku gledaju li se izdaci u klubovima i ligama. Očekivano, najviše zarađuju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Rastrošni United da je najveće plaće

Engleski prvoligaš Manchester United izdvaja najviše novca za plaće nogometaša s prosjekom od 6,5 milijuna eura pojedinačno na godišnjoj razini, podaci su iz istraživanja kojeg je obavio “Global Sports Salary Survey”.

Odmah iza Uniteda je španjolski prvak Barcelona sa 6,3 milijuna eura, a slijede je Manchester City sa šest milijuna, Real Madrid, Chelsea, PSG i minhenski Bayern.

Od igrača najviše zarađuju trenutačno dva najbolja nogometaša svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo i Argentinac Lionel Messi i to svaki po 21,5 milijuna godišnje, treći je velški reprezentativac i član Reala Gareth Bale s 20 milijuna, a među pet su još Brazilac Hulk (17,8 milijuna) koji igra u Kini i Paul Pogba (16,5) koji je ove godine u ljetnom prijelaznom roku za rekordan iznos od 105 milijuna eura prešao iz Juventusau Manchester United.

Premiership glavni

Što se tiče liga, najviše se za plaće nogometaša izdvaja u engleskom Premiershipu, prosječno 2,7 milijuna eura po sezoni, a zatim slijede španjolska Primera (1,4 milijuna), talijanska Serie A (1,25 milijuna) i njemačka Bundesliga (1 milijun).

Izvor: HINA

Komentari

komentara

« Povratak