VIDEO Žuti je bio fantastičan dribler, pogledajte zašto su ga zvali ‘posljednji romantičar’

FOTO:

Robert Prosinečki jedan je od najvećih hrvatskih nogometaša u povijesti. Osvajanje trećeg mjesta na SP-u u Francuskoj s vatrenima 1998. bilo je kruna njegove bogate karijere. Nakon igračke karijere postao je trener. (večernji.hr)

Žuti je bio sjajan igrač. Igrao je u vezi i bio je strašan dribler. Njegova kreativnost vidjela se u svakom nastupu, a kako je varao suparničke igrače, to je bilo čarobno. A zašto su ga često nazivali ”posljednji romantičar”, pogledajte u ovom sjajnom videu:

Prosinečki je rođen 12. siječnja u Schwenningenu. Svoje prve nogometne korake napravio je u omladinskoj školi Stuttgart Kickersa. Kad je imao deset godina, obitelj se iz Njemačke preselila u Hrvatsku. Karijeru je počeo u zagrebačkom Dinamu. Već u mlađim uzrastima pokazivao je velik talent te je dobio mnoga priznanja.

S juniorskom reprezentacijom bivše države 1987. godine postao je svjetski prvak u Čileu, a iste je godine izabran za najboljeg juniorskog igrača svijeta. Prosinečki je te godine iz Dinama otišao u Crvenu zvezdu uz ”blagoslov” tadašnjeg trenera plavih Ćire Blaževića. – Postane li Prosinečki igrač, pojest će svoju trenersku diplomu – izjavio je tada Ćiro. Prosinečki je stalno govorio da mu je to bio najteži trenutak u karijeri.

DA VIDIMO VAŠE ZNANJE: KLADIMO SE DA NE MOŽETE TOČNO PREPOZNATI OVIH 10 GRBOVA IZ NOGOMETNOG SVIJETA!

JE LI OVO ŠALA? Evo kako bi Newcastle mogao izgledati iduće sezone!

Komentari

komentara

« Povratak