ŽESTOKA KAZNA ZA RIJEKU I OSIJEK: Evo što im je UEFA priredila!

FOTO:

Nakon dugo vremena UEFA je opet u akciji pa su tako odlučili kazniti neke europske klubove, među njima i hrvatske!

Naime, kako prenose domaći mediji UEFA je bacila veliku kaznu Rijeci i Osijeku. Krovna europska nogometna organizacija prošle je godine izglasala novi Pravilnik o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, a sada donijela i odluke koje se temelje na njemu i kaznila 11 klubova. Među njima su dva iz Hrvatske..

Rijeka je kažnjena novčano u iznosu od 450.000 eura, a Osijekova, koji nije bio isplatio plaće igračima za listopad i studeni prošle godine, kazna iznosi ukupno 600.000 eura nakon što se zbroje 450.000 i 150.000 zbog recidiva. Odluci su prethodile tri provjere, u srpnju i listopadu 2022. i siječnju 2023. godine na kojima nije bilo ispoštovano traženo.

Također, i Rijeci i Osijeku prijete i veće kazne. Uvjetno su kažnjeni izbacivanjem iz idućeg natjecanja na koje se kvalificiraju u sljedeće tri sezone. Rijekino probno razdoblje iznosi jednu godinu, a Osijeku dvije.

Među kažnjenim klubovima su: NK Rijeka, NK Osijek, CFR 1907 Cluj, Konyaspor  , ŠD NK Olimpija Ljubljana , Aris Thessaloniki , Valmiera FC , FC Astana , Borac Banja Luka, FC Kyzyl-Zhar SK, Petropavlosk i Floriana.

Za analizu utakmice Manchester City – Newcastle kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak