ŽESTOKO: FIFA brutalno kaznila Senegal i Nigeriju

FOTO:

Međunarodni noometni savez (FIFA) kaznio je Senegal i Nigeriju jednom utakmicom igranja bez prisutstva publike zbog incidenata tijekom uzvratnih susreta završnog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Egipta, odnosno Gane odigranih 29. ožujka u Dakaru i Lagosu.

Senegal je usto kažnjen i sa 175.000 švicarskih franaka, a Nigerija sa 150.000 franaka.

Senegal je izborio plasman na SP u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca nadvisivši Egipat boljim izvođenjem 11-eraca, no tijekom utakmice prekršena su brojna sigurnosna pravila. Iz FIFA-e tako navode da je kazna određena zbog bacanja raznih predmeta na travnjak, korištenja lasera s tribina kako bi se omeli gostujući igrači te bacanja dimnih bombi, a primjećen je i jedan “uvredljivi” transparent.

Nigerija je u uzvratu protiv Gane igrala 1-1, a kako je prvi susret završio bez golova, Gana se plasirala na SP zbog gola u gostima zbog čega su domaći navijači u lagosu zasuli travnjak predmetima, a organizatori nisu uspjeli spriječiiti niti njihov prodor na teren.

FIFA je kaznila i Alžir, ali samo sa 3,000 franaka zbog propusta u organizaciji njegovog uzvratnog susreta protiv Kameruna koji se igrao također 29. ožujka, ali u Blidi. U toj utakmici Kamerun je izborio SP pogotkom u četvrtoj minuti nadoknade produžetka.

Komentari

komentara

« Povratak