KAKVA SRAMOTA: Evo što FIFA kaže na odlazak Kalinića…

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je ostala jedina reprezentacija sa 22 igrača u Rusiji jer Zlatko Dalićnema pravo pozvati zamjenu. No, ni to, ni igračke kvalitete Nikole Kalinića koje bi mogle dobro doći u pojedinim utakmicama, nemaju nikakvu važnost pred činjenicom da momčad nije momčad i ne može praviti velike rezultate ako nema reda, discipline, zajedništva, ako i posljednji igrač ne diše za uspjeh ekipe.

ŠTO JE S NJIM?

Kalinić je s tim imao problem, čak dvaput je odbio Dalića, i u Liverpoolu, i u finišu utakmice s Nigerijom, nije bio voljan ni spreman ući u igru s klupe, dao mu je tako do znanja svoje nezadovoljstvo što je u drugom planu, ali izabrao je potpuno krivu metodu.

I izbornik je povukao jedini logičan potez – uručio mu je avionsku kartu u jednom smjeru. Otišao je brzo, već u ponedjeljak ujutro.

Istina je da on ima problemčića s leđima, međutim za klub je znao igrati s bolovima, a sad je redovno trenirao i nikakve najave prije utakmice o ozljedi nije bilo. I u nedjelju, nakon susreta, izbornik je na presici rekao – nema ozbiljnih ozljeda, samo sitnih problemčića.

Dok HNS ne ponudi službeni verziju moguće je da ona bude i – bolna leđa, iako je jasno da se zbog “sitnih problemčića“ ne napušta turnir. Ivica Olić je s bolnim leđima, pod injekcijama, igrao na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine. Tek za primjer… No, čak i u slučaju “bolnih leđa“ FIFA ne dopušta zamjenu, bila je moguća do prve utakmice.

Ovo je najveći potres, prvi put da je neki igrač hrvatske reprezentacije tijekom prvenstva poslan kući. Daliću svaka čast, a i dalje ima dovoljno napadačkih opcija, centarfora mogu igrati Mandžukić i Kramarić, a u nekoj varijanti kad se opredijeli za kontre i Rebić. Ambicije Hrvatske ne padaju, štoviše, samo rastu…

SKANDAL U REPREZENTACIJI: Dalić prekrižio jednog od ključnih igrača i šalje ga kući!

Izvor: Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak