KAKVE SU OVO SENZACIJE? Argentinci bi mogli ostati bez Svjetskog prvenstva!

FOTO:

Direktori kompanije Comtec Group, zadužene za organiziranje prijateljske utakmice između Izraela i Argentine, otputovali su u Zürich s namjerom da nagovore FIFA-u da izbaci Argentince sa Svjetskog prvenstva jer su “zbog vjerske diskriminacije otkazali utakmicu protiv Židova”, navode argentinske sportske novine Ole.

“Žele nas izbaciti”, piše u naslovu objavljenom tjedan dana uoči početka prvenstva u Rusiji.
Izraelska vlada doživjela je težak politički udarac i na međunarodnom i na domaćem planu nakon što su globalna zvijezda Lionel Messi i njegovi suigrači odbili igrati u Jeruzalemu. Za otkazivanje susreta najavljenog za subotu optužila je terorističke skupine, prijetnje argentinskim nogometašima i njihovim obiteljima, ali i Argentinskinogometni savez, zbog “popuštanja pod pritiskom antisemita čiji je jedini cilj uništiti Izrael”.

– Žao mi je zbog momaka koji su trebali igrati protiv nas, zbog svih onih različitih religija. Nogomet nije ništa drugo doli univerzalni sport, koji prelazi granice, i tako ga je potrebno razumjeti, kao igru koja traje 90 minuta i završava na terenu. Nogomet nema ništa s nasiljem, ništa – rekao je u srijedu Claudio Tapia, predsjednik Argentinskog nogometnog saveza, na konferenciji za medije, napomenuvši da dobro zna što se događa u Izraelu i Palestini.

– Oni koji nas smatraju neznalicama podcjenjuju nas. Pred nama je stvarnost koja traje 70 godina. Zbog svega što se dogodilo u zadnja 72 sata, zbog prijetnji, odlučili smo da nećemo otputovati u Izrael – dodao je.

– Ispričavam se izraelskoj zajednici, ovo nije usmjereno protiv židovske zajednice. Naprotiv, od ovog se trenutka nadam se da će svi prihvatiti našu odluku kao doprinos miru u svijetu – rekao je Tapia.

Argentinski nogometni savez predložio je da izraelskoj tvrtki Comtec vrati oko dva milijuna dolara koja je dobio za igranje s Izraelom te ponudio novi termin u studenom nakon prvenstva, no tvrtka je to odbila, tvrdi Ole, te je angažirala odvjetnike koji su sudjelovali u poznatom slučaju O. J. Simpson. Argentinske novine La Nacion pišu da su Comtecovi predstavnici u Barceloni, gdje pregovaraju o propalom poslu. Novine Clarin također spominju pritisak Comteca, odnosno prijetnju izbacivanjem Argentine sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Neimenovana osoba iz Argentinskog saveza rekla je da u pravilniku FIFA-e ne postoji članak prema kojem se reprezentaciju može kazniti jer nije odigrala prijateljsku utakmicu.

Kapetana Messija dočekale su ispred hotela u Barceloni poruke propalestinskih aktivista. “Hvala ti što si odbio sudjelovati u okupaciji”, “Hvala ti, Messi”, pisalo je na porukama koje su nosila djeca u Palestini uz palestinske i argentinske zastave.

NEPRAVEDNO IZVRGNUT UVREDAMA: Karius je imao itekako ozbiljan razlog za loš nastup u finalu Lige prvaka!

Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak