Konačno imamo realnog i iskrenog izbornika: Dalić priznao svoje propuste, ali i nedostke momčadi

FOTO:

Hrvatska je pobijedila Senegal, 2:1 u drugoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Teški vremenski uvjeti

Nakon pobjede u Gradskom vrtu, izbornik Dalić se osvrnuo na utakmicu i tešku pobjedu nad Senegalom.

„Odmah sam rekao da priželjkujem pobjedu i da tako odemo u Rusiju. Vidjeli smo dva različita poluvremena, ono prvo nije bilo dobro, ali mislim da je vrijeme ubilo utakmicu. To je zapravo moja greška što sam pristao na utakmicu u 18 sati, a u Rusiji ćemo igrati u 21. To je bilo katastrofa – prevruće i preteško. Kasnije kada je palo sunce i kada je bilo malo svježije. Sve u svemu, hvala navijačima na podršci.”

Dalić se osvrnuo i na Nigeriju, prvog protivnika Hrvatske na Mundijalu. Senegal je igrom dosta sličan njima:

„Pa da, klasičan primjer Nigerije – tri klasična brzanca prema naprijed koji uvijek rade puno problema s kontrama i polukontrama. Ako ne radimo visoki presing tu će biti problem. No danas taj presing nije bio dobar jer je prvo poluvrijeme bilo jako teško i bili smo umorni.”

Izbornik je bio iskren oko propusta obrane i iskazao nezadovoljstvo stoperima:

„U prvom poluvremenu su imali strašnu kontru i malo smo izvisili. Mane nam je bježao jer je jako brz igrač, a onda su pred kraj dionice imali tri šanse jer smo se raspali, što se ne smije dogoditi. Ostalo je bilo oke osim tog raspada linija. Tu se moramo drugačije postavit. Petnaest puta sam rekao stoperima da kad je igrač na zamahu idite natrag, nema naprijed, a oni to nisu napravili. To je jedan problem koji moramo ispraviti. U tim situacijama moramo se povući natrag, a nismo. Vida je morao znati da je iza njega bio igrač bez bloka i morao se povući prema natrag.”

Na kraju, Zlatko Dalić se osvrnuo i na „spasitelja“ Kramarića:

„U drugom poluvremenu malo smo promijenili situaciju. Imali smo dva ista tipa igrača u sredini terena – Rakitića i Badelja, što je bilo presporo i pretromo. Krama je kasnije došao iza špice kao korekcija i tu je on najjači. Okrenuli smo susret. Krama nije nikada niti ispao iz prvih 11, sve ovisi o protivniku. Uvijek se vrte dva imena, no on je pokazao jako puno.“

Komentari

komentara

« Povratak