NACIJA ZALUĐENA NOGOMETOM: Kad reprezentacija igra – posao je NEBITAN!

FOTO:

Odavno znamo da je Brazil jedna od najnogometnijih svjetskih zemalja. Carioce su peterostruki prvaci svijeta i uživaju visok status među svojim sunarodnjacima. Međutim, brazilske vlasti otišle su korak dalje i objavile informaciju koja će obradovati svakog navijača u zemlji Copacabane i festivala!

Nacija zaluđena nogometom

Prema brazilskom listu Diario Oficial da Uniao, brazilski službenici se neće morati pojaviti na svom radnom mjestu kada Brazil bude nastupao na Mundijalu u Rusiji. To će se odnositi na radnike u brazilskim saveznim ustanovama, a razlog je taj što Rusija i Brazil ni približno nemaju usklađenu vremensku zonu.

U dane u kojima utakmice reprezentacije budu počinjale ujutro po brazilskom vremenu, radno vrijeme saveznih činovnika započinjat će u 14:00 sati, a kada utakmice budu popodne, činovnici će moći otići s posla u 13:00 sati. Iz vlade su dali izjavu kako poslodavci, državni ili javni, odlučuju o tome hoće li radnici morati doći na posao za vrijeme nastupanja njihove „repke“.

Nadoknadu sati ipak će morati odraditi nakon što prvenstvo bude završeno. Brazilci su favoriti svoje skupine u kojoj se nalaze Srbija, Kostarika te Švicarska.

HRVATSKA JE PRVAK PREMA ANKETAMA – Hrvatski dresovi još nikad nisu zakazali

Komentari

komentara

« Povratak