PROMJENE U MILANU: Kinezi odlaze, vraćaju se klupske legende!?

FOTO:

Kineski konzorcij više nije većinski vlasnik talijanskog velikana, Milana. Nakon nekoliko godina stagnacije pokušali su dignuti Rossonere na noge trošeći veliki novac za pojačanja. I sve je to krenilo dobro dok se nisu otkrili dugovi, sve je onda krenulo nizbrdo. Milan je nedavno izbačen iz europskih natjecanja zbog kršenja financijskog fair-playa.

Brigu o upravljanju Milanom preuzeli su Amerikanci, Elliot Management preuzeo je brigu, a dosad je prijašnjoj upravi posudio čak 350 milijuna eura. Međutim, predsjednik Li Yonghong nije podmirio troškove i ovaj će investicijski fond pokušati odraditi bolji posao.

Prvi konretni potezi novih vlasnika biti će čista klupske uprave, osim Marca Fassonea, generalnog direktora. Stari ugled će pokušati vratiti tako da privuku Milanove igračke ikone u klupski menadžment. Prema talijanskom tisku, legendarni kapetan Paolo Maldini trebao bi obnašati funkciju tehničkog direktora, dok je direktorsko mjesto ponuđeno i Demetriju Albertiniju.

Ukoliko dovedu natrag ova dva velikana, bio bi to dobar početak za višestrukog prvaka Italije i Europe, na putu prema oporavku i nogometnim visinama.

Engleskoj bahatosti nema kraja: Modrić i Rakitić izgledali su kao mrtvaci!

Komentari

komentara

« Povratak