AC MILAN IMA NOVE VLASNIKE: Evo tko je kupio slavni klub za 1.3 milijarde eura!

FOTO:

Milan od danas ima nove vlasnike. Kompanija RedBird potpisala je sve dokumente potrebne za preuzimanje kluba, a posao će biti službeno objavljen u sljedeća 24 sata, javlja La Gazzetta dello Sport. Ugovore kojima je Milan iz vlasništva Elliotta prešao u vlasništvo RedBirda potpisao je Gerry Cardinale, glavni čovjek i osnivač američke kompanije.

Još otkako ga je 2018. godine Silvio Berlusconi prodao kineskom milijarderu Li Yonghongu, Milan prolazi turbulentno razdoblje kad su financije u pitanju. Elliott ga je kupio nakon što je kineska investicija propala i od Milana napravio prvaka Italije sa stabilnim proračunom, ali i materijalom za prodaju, što je od početka i bio cilj.

Podsjetimo, Elliott je lešinarski fond koji je klub kupio 2019. godine za nešto manje od 90 milijuna eura, a sada je RedBirdu prodao većinski udio u klubu za 1.3 milijarde eura i još uspio zadržati 30% dionica u svom vlasništvu.

Ranije je za Milan bio zainteresiran Investcorp, investitorski fond iz Bahreina, ali na kraju je američka kompanija bila ta koja je ponudom zadovoljila apetite Elliotta i dobila priliku, kako piše Gazzetta, povesti europskog giganta u novu eru.

Prvi zadatak novih vlasnika je osigurati funkcioniranje postojećeg ustroja kluba, a to će napraviti tako što će direktorima Paolu Maldiniju i Rickyju Massari ponuditi nove, poboljšane i dugogodišnje ugovore.

Osim toga, jedan od glavnih ciljeva je što prije pokrenuti priču oko izgradnje novog stadiona jer novi vlasnici smatraju kako je to preduvjet za rast Milana u budućnosti te ih ne zanima ulaganje u San Siro ili neke alternativne opcije, žele potpuno novi stadion koji bi bio samo Milanov.

Komentari

komentara

« Povratak