BBC SE RASPISAO O SJAJNOM HRVATU: Hrvatska je odahnula kad je saznala da će igrati u Kataru!

FOTO:

BBC je uoči početka Svjetskog prvenstva objavio popis 10 igrača koji bi mogli postati otkriće turnira u Kataru.

Na popisu se našao i jedan Hrvat…

Engleski BBC je analizirao popise igrača koji su otputovali u Katar te je objavio imena desetorice, koji bi mogli iznenaditi svojim nastupima. Na tom se popisu našao i dvadesetgodišnji stoper RB Leipziga i Hrvatske Joško Gvardiol.

BBC tako piše kako je Gvardiol poznat i kao Mali Pep zbog sličnosti u prezimenima s trenerom Manchester Cityja Pepom Guardiolom. U nastavku teksta opisuju zabrinutost koja je vladala u Hrvatskoj nakon što je Joško ozlijeđen prije dva tjedna, kao i o tome kako je hrvatska javnost odahnula kada se pokazalo da ga lom nosa neće spriječiti u odlasku na prvenstvo.

„Kao 19-godišnjak Gvardiol je započeo svaku utakmicu Hrvatske na Europskom prvenstvu prošle godine, a prošle sezone bio je dio Leipzigove ekipe koja je osvojila njemački kup i dosegnula polufinale Europa lige. Završio je šesti u glasanju za trofej Raymonda Kope koji se dodjeljuje najboljem U-21 igraču na svijetu. Prošlog mjeseca zabio je gol u pobjedi protiv Real Madrida u Ligi prvaka.”, stoji u tekstu.

Osim Gvardiola, u BBC je izdvojio Gavija i Pedrija iz Španjolske, Daichia Kamadu iz Japana, Antonia Silvu iz Portugala, Noaha Okafora iz Švicarske, Pedra iz Brazila, Jewisona Bennetta iz Kostarike, Garanga Kuola iz Australije i Bilal el-Khannoussa iz Maroka.

Komentari

komentara

« Povratak