BIVŠA ZVIJEZDA DINAMA: “Da nisam slušao oca, možda bih bio u Realu…”

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb već dugo vremena poznat je po stvaranju odličnih mladih igrača. Jedan od njih bio je i Ante Ćorić.

Danas 25-godišnjak bio je toliko dobar da su mu u Maksimiru odlučili dati ‘desetku’, ali na kraju nije došlo do bajnog rastanka iako će ga Roma platiti visokih šest milijuna eura. Naime, Ante je morao često ići na posudbe, jer pravu priliku u talijanskom velikanu nije dobio. No, sada se vraća na pravi put.

Ćorić je prošli vikend uspio osvojiti švicarsko prvenstvo sa Zurichom. I on ima veliki doprinos u tome s obzirom da je odigrao 17 utakmica uz jedan gol i jednu asistenciju:

“Zadovoljan sam u Zürichu, prvi smo na ljestvici, treba nam još jedan bod da bismo potvrdili naslov prvaka. Klub je zadovoljan mnome, to je sigurno. Što se tiče statistike, imam jednu asistenciju, jedan pogodak, tu nisam baš zadovoljan, ali imao sam 7-8 predasistencija, dakle u toliko akcija za golove sam sudjelovao. Sve u svemu, moja se igra u Zürichu znatno dignula”, rekao je u razgovoru za večernji.hr.

Ante je pod ugovorom s Romom do ljeta 2023. godine, a o svojoj budućnosti čvrsto odgovara: “Na posudbu sigurno neću ići. Ili ću u Romi dobiti šansu, ili ću negdje ići, jer imam dosta upita. To su sve upiti za transfer, ne za posudbu. Kad se osvoji liga, onda te svi drugačije gledaju. A zaista sam imao nekoliko super utakmica.”.

U polufinalu Lige prvaka, s dobrim izgledima za finale su Liverpool i Manchester City, dva kluba koja su vas željela angažirati. Je li to točno?

“Da, to je točno. Mene je doista tražio Guardiola, na utakmici Lige prvaka Dinamo – Bayern u Zagrebu prišao mi je, zagrlio me i kazao: “Bit ćeš velika zvijezda.” Tada sam imao 17 godina. Ali, eto, i uoči moga prelaska u City, i uoči prelaska u Liverpool, nešto se zeznulo. Nije se transfer završio zbog nekih stvari koje nemaju veze sam mnom. To su stvari o kojima ne volim govoriti.” A koliko je na to utjecao otac Miljenko?

“Ne branim ga, imao je moj tata sigurno pogrešaka, ali u tim situacijama kada sam trebao ići u City, poslije u Liverpool, tata nije ni sekundu bio u priči. To znam iz prve ruke! A to što je griješio, pa on se borio za svoje dijete! Jednostavno nije pristajao na neke stvari, želio je da idemo normalnim putem i pritom možda ispao loš prema nekim ljudima.” govori Ante i dodaje:

“Evo, danas uspijevaju igrači od kojih su se tate maknuli, kojima tate nisu menadžeri. Meni tata nije bio menadžer, on nije nikada rekao “nemoj s njim potpisati” ili “nemoj s njim raditi”, nego je pustio svoje dijete da samo odlučuje. Što mu zamjeram? Pa jedino to što se previše kužio u neke stvari. Da nije, možda bi bilo bolje za mene, možda bih bio s nekim drugim ljudima i možda bih sad bio u Real Madridu. No ne krivim tatu ni za što. Išao sam težim putem, i još idem težim putem, sâm sam, nemam nikoga jakoga iza sebe. Ja sam za sve kriv, ja sam odlučio tako, ja sam odlučio slušati tatu.”

Komentari

komentara

« Povratak