BIVŠI POZNATI VRATAR PRIZNAO: “Da, namjestili smo utakmicu s Hajdukom….”

FOTO:

Nije tajna kako se u bivšoj Jugoslaviji znalo namještati na nogometnim utakmicama. Upravo nam stigao jedan primjer.

Naime, Zoran Simović je bivši jugoslavenski golman iz Crne Gore koji je upravo to priznao. U pitanju je susret Napredak Kruševac – Hajduk Split koji se odigrao davne 1980. godine. Utakmica je završila remijem 2:2.

“Da, bila je to namještena utakmica. Mora se uvijek istina saznati. Mi dotad nismo primili gol kući… Ako tako kažu, tako mora biti. Ipak je Hajduk, Hajduk.”, rekao je Simović. Bod kojeg je Napredak poklonio Hajduku nije utjecao na konačan plasman te sezone. Kruševljani su završili prvenstvo na četvrtom mjestu iza Zvezde, Sarajeva i Radničkog, a Hajduk je ostao na petom mjestu.

“Bili smo im dužnici iz prethodne sezone kada smo odigrali 1:1, pa… Sjećam se i te utakmice, ide Šurjak sam na gol i stane da mu naš igrač uzme loptu. Tad postaješ dužnik…”

Nakon sezone 1979/80 Simović je iz Kruševca otišao upravo u Hajduk za koji je branio četiri godine i preko čijeg dresa je stigao do reprezentacije Jugoslavije. U anketi Slobodne Dalmacije 1983. godine proglašen je najboljim sportašem Dalmacije. Kasnije je šest godina branio u Galatasarayu.

Komentari

komentara

« Povratak