BRAZILSKI VELIKAN THIAGO SILVA OTKRIO TAJNU DUGE KARIJERE: “Mladi misle da je to bacanje novca…”

FOTO:

Brazilski branič, Thiago Silva, smatra se ponajboljim stoperom u posljednjih desetak godina. Slavu je stekao igrajući za AC Milan, a onda je s odličnim partijama nastavio i u PSG-u za kojeg je potpisao 2012. godine za 42 milijuna eura.

Trenutno je član engleskog velikana Chelseaja s kojim je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i Europski Superkup dok su pak izostali rezultati u domaćim natjecanjima. Thiago Silva je u rujnu proslavio 39. godina, a sada je u razgovoru za ugledni Guardian otkrio tajnu svoje duge karijere.

Brazilski stoper je u intervjuu kazao da se o njegovoj karijeri brine sedam ljudi. Silvin tim čine liječnik, fizioterapeut, nutricionist, menadžer, odvjetnik, PR menadžer i osobni trener. Silva to vidi kao investiciju i glavni razlog zašto njegova karijera toliko dugo traje.

“Danas mladi ljudi, puno njih, takvo ulaganje vide kao trošak. Smatraju da je to bacanje novca. Oni misle da bacaju novac tako što plaćaju stručnjaka da im pomogne. Mislim da je to upravo suprotno, to je investicija”, rekao je Brazilac pa opisao svoje dnevne rutine:

“Budim se oko osam ujutro i moram biti u trening-kampu do 8:45. Dolazim, pijem kavu, radim ono što moram prije treninga, a onda slijedi trening. Ovdje u klubu odradim oporavak nakon treninga. Zatim dođem doma i odmorim se u hiperbaričnoj komori dva sata. Probudim se i onda moj tim stručnjaka sprema nastavak oporavaka. Tu je i hrana, popodnevna užina i večera, suplementi…”

“Trudim se i doma biti na raspolaganju svojoj obitelji. Svaki dan je isto. Manje treniram nego ranije, a više sam posvećen oporavku.” Silva je u karijeri igrao za PSG, Milan, Fluminense, Dinamo Moskvu i Porto. Za Brazil je odigrao 113 utakmica.

Komentari

komentara

« Povratak