ČOVJEK ZNA: Nećete vjerovati koliko je Michael Jordan u jednom vikendu zaradio od Messijevih dresova!

FOTO:

PSG JE prije nekoliko dana kao novog igrača predstavio Lionela Messija. Argentinac je stigao kao slobodan igrač nakon što nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, a transfer je odjeknuo kao rijetko koji dosad.

Navijači Parižana počeli su se okupljati pred aerodromom čim su čuli da Messi dolazi, a posebno je zanimljiv efekt koji je Messi imao na prodaju dresova.

Prvo je večer nakon objave njegovog dolaska PSG pustio u prodaju 150 tisuća dresova s njegovim imenom i brojem 30, a oni su rasprodani u samo sedam minuta na PSG-ovom online shopu.

Vrlo brzo prodaja Messijevih dresova postala je nešto što se događa 24 sata svakog dana u tjednu, a do sada je PSG prodao dresova za čak 120 milijuna eura. Francuskom gigantu pripada 10% tog iznosa pa je zasad zaradio čistih 12 milijuna eura na dresovima, ali posebno je zanimljivo da je od dresova ozbiljan novac u jednom vikendu zaradio i Michael Jordan.

Naime, Jordanova kompanija Air Jordan proizvodi PSG-ove dresove i prema ugovoru koji je sklopila s klubom ima pravo na 5% zarade od prodaje dresova. U ovom trenutku to je šest milijuna eura zarade za samo jedan vikend.

Prava navala na dresove se tek očekuje jer Messi još uvijek nije debitirao u dresu PSG-a, a taj trenutak trebao bi biti okidač za potpunu pomamu među navijačima. (Index.hr)

Komentari

komentara

« Povratak