DANAS JE ŽDRIJEB ZA SP U KATARU: Evo gdje ga možete pratiti!

FOTO:

Konačno je došao i taj dan. Ples kuglica će odlučiti s kojim će se reprezentacijama morati obračunati Hrvatska u grupnoj fazi Mundijala.

Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini

Hrvatska će danas na ždrijebu saznati suparnike u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Kataru. Hrvatska je u drugoj jakosnoj skupini tako da ne može izvući Meksiko, Nizozemsku, Dansku, Njemačku, SAD, Urugvaj i Švicarsku.

Jedna od najpoželjnijih reprezentacija iz prve jakosne skupine je domaćin, Katar, koji će automatski dobiti poziciju A1. Sve ostale reprezentacije izvlačit će se iz bubnja. Osim toga, pravilo je i da reprezentacije iz iste konfederacije ne mogu biti u istoj skupini. Međutim, to ne vrijedi za europske reprezentacije jer ih je u ždrijebu čak 13. To znači da će u pet od osam skupina biti po dvije europske reprezentacije.

Spomenimo i kako je od 32 reprezentacije koje će sudjelovati na Mundijalu poznato njih 29. Plasman u Katar još traže parovi Kostarika i Novi Zeland te Perua i pobjednika susreta UAE – Australija. U Europi još Wales čeka boljeg iz dvoboja Škotske i Ukrajine.

Današnji ždrijeb možete pratiti na HRT-u 2. Uvodna emisija počinje u 17.35 sati, dok je sam ždrijeb na rasporedu od 18 sati.

Ovo su jakosne skupine:

Prva: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska, Portugal

Druga: Meksiko, Nizozemska, Danska, Njemačka, SAD, Urugvaj, Švicarska, HRVATSKA

Treća: Senegal, Iran, Japan, Maroko, Srbija, Poljska, Južna Koreja, Tunis

Četvrta: Kamerun, Kanada, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Wales/Škotska/Ukrajina, Kostarika/Novi Zeland, Peru/UAE/Australija

Komentari

komentara

« Povratak