DANAS ŽDRIJEB NAJLUĐIH DODATNIH KVALIFIKACIJA IKAD: Evo tko s kim može igrati…

FOTO:

I napokon je stigao 26. studeni. Naime, danas će se u Zurichu, Švicarskoj, održati ždrijeb dodatnih kvalifikacija za europske momčadi.

Kao što smo već ranije pisali o tome, ovo će biti neviđene dodatne kvalifikacije i mnogi nisu svjesni koliko je zapravo dobra vijest da ovdje nema Hrvatske. Inače, Hrvatska je ‘kraljica’ dodatnih kvalifikacija kako nam se tepa jer imamo savršeni učinak. No, ovo je uistinu komplicirano.

Izravan odlazak u Katar osiguralo je samo deset pobjednika skupina, dok je deset drugoplasiranih reprezentacija otišlo u dodatne kvalifikacije. Tamo su im se pridružila i dva pobjednika skupina Lige nacija sezone 2020./21. koja se nisu izravno plasirala na Svjetsko prvenstvo i koja nisu osigurala dodatne kvalifikacije kao drugoplasirani u kvalifikacijskim skupinama.

Nositelji u polufinalnom ždrijebu kao najbolji drugoplasirani su Italija, Portugal, Rusija, Škotska, Švedska i Wales, a među nenositeljima su Austrija, Češka, Makedonija, Poljska, Turska i Ukrajina. Zbog napete političke situacije Rusija i Ukrajina ne mogu igrati međusobno. Italija i Portugal, dva posljednja osvajača europskih prvenstava, ne mogu igrati međusobno u polufinalu, ali mogu u finalu ako budu izvučeni u isti kvalifikacijski turnir.

Nositelji će biti domaćini polufinalnih susreta, a domaćin finala odredit će se naknadnim ždrijebom. Polufinalni okršaji se igraju 24. i 25. ožujka sljedeće godine, a finale je na rasporedu tri dana kasnije. Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenog.

Ranije su Svjetsko prvenstvo osigurali Hrvatska, Njemačka, Danska, Francuska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

IGRA NOGOMET KARIJERE: EUROPSKI VELIKAN U SIJEČNJU DOVODI MARKA LIVAJU?!

Komentari

komentara

« Povratak