DIO JAVNOSTI JE ZGROŽEN: Predsjednik FIFA-e šokirao posljednjom izjavom!

FOTO:

Predsjednik krovne svjetske nogometne organizacije, Gianni Infantino, nastavlja šokirati svijet nogometa svojim izjavama…

Ovaj put je pretjerao?

Predsjednik FIFA-e našao se na meti kritčara zbog posljednjih izjava vezanih za iskorištavane i zlostavljanje radnika u Kataru. Jučer je na pitanje novinara o ovoj gorućoj temi dao poprilično nespretnu izjavu. Naime, Infantino smatra kako je takav nepošten tretman radnika ‘ispravljen dostojanstvom i ponosom’ koje su dobili poslom.

„Moji roditelji su emigrirali iz Italije u Švicarsku. Ne tako daleko, ali ipak. Kada nekome date posao, čak i u teškim uvjetima, dajete mu dostojanstvo i ponos.“, rekao je Infantino, a njegova je izjava odjeknula svjetskim medijima.

Nastavak je to ignoriranja okolnosti pod kojima su u Kataru građeni stadioni za postrebe nadolazećeg Mundijala. Radnici koji su tamo radili svjedoče o potplaćenosti, kašnjenjima s isplatama, pa čak i o tisućama smrtno stradalih.

Ovo nije prvi put da je Infantino meta kritika. Ranije ove godine je u kontroverznom govoru na Skupštini sugerirao da bi Svjetsko prvenstvo, koje bi se održavalo svake dvije godine, moglo spriječiti afričke migrante da ‘umiru u moru’.

„Moramo pronaći načine da uključimo cijeli svijet u nogomet kako bismo dali nadu Afrikancima da ne bi morali prelaziti Mediteran kako bi pronašli možda bolji život, ali, vjerojatnije, smrt u moru.“, izjavio je tad.

Komentari

komentara

« Povratak