GAZZETTA LANSIRALA SENZACIJU: AC Milan odlazi sa San Sira!

FOTO:

Ugledna La Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju donosi ekskluzivnu vijest – AC Milan odlazi sa San Sira i gradit će vlastiti novi stadion!

Milan i Inter godinama su radili na projektu gradnje novog zajedničkog stadiona, u prosincu su dobili dozvolu gradskih vlasti za pokretanje projekta da bi se Milan sad iz njega povukao. Milanski klubovi planirali su izgraditi novi stadion za 70.000 gledatelja nedaleko sadašnjeg San Sira za oko 600 milijuna eura. Planirali su se na njega useliti u sezoni 2027./2028., ali Gazzetta tvrdi da je Milan od tog projekta odustao i da kreće svojim putem.

“Velika romansa između Milana i San Sira je gotova. Ostat će predivne uspomene, ali Milan kreće u drugom smjeru i to bez Intera. Klub se uspio vratiti u vrh talijanskog nogometa lanjskim osvajanjem titule, a vlasnici ga sad žele vratiti i u europski vrh”, piše Gazzetta i nastavlja:

“Za to je potreban novi stadion i to onaj na kojemu će igrati samo Milan koji ima posloženu vlasničku strukturu i budućnost, dok je kod Intera ona jako upitna. Milan želi imati vlastiti stadion koji će mu donositi prihode kroz čitavu godinu, što je ključno za financijsku stabilnost”.

O lokaciji stadiona se još ne priča, ali Gazzetta piše da Milan sigurno stadion neće graditi u četvrti San Siro. Razmatraju se tri druge lokacije u Milanu, a za projekt će biti zaduženi stručnjaci iz New Yorka koji su radili na gradnji novih stadiona u SAD-u.

Milan se na San Siro uselio davne 1926. godine, par mjeseci nakon što je stadion izgrađen. Tad je imao kapacitet 30.000 gledatelja te je s vremena na vrijeme nadograđivan, a najveće promjene doživio je za potrebe SP-a u Italiji 1990. godine kad je dobio krov i treći prsten tribina. I Milan i Inter plaćaju gradu godišnju rentu koja iznosi oko 8.5 milijuna eura.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak