Grci objavili izjave glavnih osumnjičenika za ubojstvo navijača AEK-a, idu u pritvor

FOTO: Cropix

Prva tridesetorica uhićenih izgrednika, koji su optuženi da su u ponedjeljak navečer u atenskoj četvrti Nea Filadelfeia sudjelovali u žestokom uličnom sukobu sa smrtnim ishodom, počela su se danas izjašnjavati o optužnici. Dosad je s davanjem izjave završilo njih dvadesetak, prenosi Index.hr.

“Svi tvrde da nemaju nikakve veze s Michalisovim ubojstvom”, piše grčki Eleftherostypos i otkriva izjavu jednog uhapšenog Hrvata.

“U Atenu smo stigli na utakmicu Panathinaikosa i Marseillea. Ulaznice za utakmicu AEK-a i Dinama nismo imali zbog zabrane UEFA-e. Otišli smo pogledati trening Dinama i odjednom smo se našli usred nereda. Policija nije pravovremeno reagirala, bila je uplašena svim i svačim što su bacali grčki navijači na nas”, tako se brani jedan navijač Dinama.

Ima nekoliko osumnjičenika za ubojstvo, a glavni su Albanac i Grk. Albanac je pred sudom rekao da radi kao električar i da je nož koji je pronađen kod njega koristio za posao. Tvrdi da je čekao djevojku kad je čuo buku i vidio tučnjavu. Navodi da nije aktivni navijač Panathinaikosa i da želi da mu se provjeri mobitel i uzme DNA kako bi se dokazalo da je nevin.

Uhapšeni Grk već ima povijest sudjelovanja u neredima. “Nemam nikakve veze s onim što se događalo oko stadiona AEK-a. Ne poznajem te Hrvate koji su došli ubijati i uništavati imovinu, slučajno sam se zatekao na tom mjestu. Išao sam sa zaručnicom i potencijalnim partnerom gledati neke objekte i u blizini stadiona otišao provjeriti jedan motocikl koji sam htio kupiti. Oko 11 sati navečer sam čuo buku, vidio petarde i baklje.

Iz radoznalosti sam odjurio na lice mjesta. Nisam sudjelovao u tučnjavi, otišao sam od tamo. Apsolutni dokaz moje nevinosti je moja tjelesna građa, izrazito sam visok i lako bi me se prepoznalo. Nisam imao ni kapuljaču ni kacigu, nisam trčao, normalno sam hodao. To dokazuje da se nisam htio skrivati. Jedini razlog zbog kojeg sam optužen je to što me policija poznaje budući da imam restoran u blizini stadiona Panathinaikosa.”

Grku i Albancu je određen istražni zatvor na današnjem ročištu.

Za analizu utakmice Arsenal – Nottingham Forest kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak