Gvardiol je za City odigrao 11 minuta, a već ga zovu Rolls-Royceom. Pogledajte zašto

FOTO:

21-godišnji Joško Gvardiol debitirao je za Manchester City tjedan dana nakon što ga je najbolji klub na svijetu doveo iz Leipziga za 90 milijuna eura i tako ga učinio najskupljim braničem u povijesti. City je pobijedio 3:0 u prvom kolu Premiershipa kod Burnleyja, a na početku obrane naslova Gvardiol je od Guardiole dobio 11 minuta.

No odigrao ih je tako da je i za tako kratko vremena dobio brojne pohvale navijača. Oni ga na društvenim mrežama nakon tih 11 minuta nazivaju “Rolls-Royceom”, “draguljem”, “dečkom koji se istovremeno sjajno napada i brani”, “jako brzim”, “vrlo pouzdanim” te “top pojačanjem za budućnost”.

Gvardiolov impresivni debi usprkos skromnoj minutaži u prvom nastupu za City potvrđuju snimka njegovog nastupa te učinak u najvažnijim kategorijama. Video koji prilažemo uz tekst pokazuje da je bio odličan u oba smjera. Pravovremen u bloku te sjajno postavljen u obrani, dok je i u defenzivi i ofenzivi bio brz.

Prema naprijed je bio opasan, kako probojima po boku tako i u skoku. Da Gvardiol nije briljirao samo po dojmu dokazuju i egzaktni pokazatelji. Njegove brojke su impresivne. U tako malo vremena je po dva puta oduzeo loptu i osvojio posjed. U duelima je bio savršen. Pobijedio je u svima u koje je ulazio. Oba na zemlji i oba u zraku.

STIŽU NOVE VIJESTI: GRČKI MEDIJI OTKRILI TKO JE UBOJICA!?

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak