HNS OPET PO HAJDUKU: Evo kakvu kaznu su dobili Bijeli zbog Torcidinog vrijeđanja Prosinečkog

FOTO:

Hajduk Split nastavlja s briljantnim partijama u domaćem prvenstvu pa su tako ovog puta u sklopu petog kola u gostima svladali Rudeš 0:2.

Međutim, utakmicu je opet po lošem obilježila Torcida koja redovito voli vrijeđati protivnika te koja često baca baklje zbog čega Hajduk mora plaćati nepotrebne kazne. Tako će se iz ovog gostovanja pamtiti vrijeđanje legendarnog hrvatskog nogometaša – Roberta Prosinečkog.

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 5. kola. Najgore je prošao Hajduk, kojem je odrezana prilično velika kazna, a zaradili su mu je njegovi najžešći navijači, splitska Torcida. Kažnjeni su još Rijeka i Rudeš. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“HNK Hajduk kažnjava se zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a između Rudeša i Hajduka gostujuća navijačka skupina Torcida u 46. minuti bacila jednu petardu na prostor ispred istočne tribine, zapalila po jednu baklju u 63., 82., 85. i 88. minuti koje su dogorjele na tribini, dok je od 77. do 88. minute zapalila jednu bljeskalicu i četrnaest baklji koje su također dogorjele na tribini, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.450,00 eura.

Kažnjen je i zbog toga što je od 39. do 40. minute podignut transparent s natpisom: “10€, može, hvala, ipak četniku plaća mala”, te je višekratno uzvikivano “Cigani, Cigani” i “Svima nama Žuti kurac pušio”,  čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 4.500,00 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 5.650,00 eura.

Komentari

komentara

« Povratak