HOĆE LI EKIPA NAPOKON PROGLEDATI? Ovako je Bebek u VAR sobi ustvrdio da je penal za Dinamo

FOTO:

Dinamo je u sedmom kolu SuperSport HNL-a pobijedio Osijek 3:2 na Opus Areni. Osječani su vodili 2:0 golovima Ramona Miereza i Domagoja Bukvića. Mahir Emreli smanjio je zaostatak u 70. minuti, a za preokret je zaslužan Bruno Petković, koji je u 87. i 96. minuti zabio iz kaznenih udaraca.

Oba penala podijelila su javnost. Predsjednik Komisije hrvatskih sudaca Bruno Marić izašao je pred novinare i poručio kako su kazneni udarci ispravno dosuđeni. Glavni sudac utakmice bio je Mario Zebec, a linijski suci bili su Luka Pajić i Sanja Rođak-Karšić. U VAR sobi nalazili su se Ivan Bebek i Hrvoje Radić.

Prvi kazneni udarac bio je u 87. minuti nakon igranja rukom Darka Nejašmića. Veznjak Osijeka skočio je i ispružio ruku, a bilo je upitno je li u trenutku diranja lopte bio izvan ili unutar kaznenog prostora. Zebec nije reagirao, već ga je na provjeru situacije pozvao VAR. Provjerom snimke utvrđeno je da je bio unutar i Dinamo je dobio udarac s bijele točke.

Na snimci iz VAR sobe čuje se što su govorili Bebek i Radić tijekom pregledavanja snimke. Ovo su njihove riječi.

Bebek: “Daj mi prvo u punoj brzini.”

Radić: “S ove kamere?”

Bebek: “Da.”

Bebek: “OK, sad mi daj usporeno. Dobro, i daj mi ovo kad ga pogađa u ruku i kad mu odbija ruku, to daj naprijed-natrag. Sad mi daj trenutak kad ga dira u ruku. Sad mi daj ovo i naprijed-natrag. Može. Dobro… Stop! Trenutak natrag. Nazad, nazad, nazad… Frame po frame.

Naprijed, nazad, naprijed, nazad. Frame po frame. Nazad, naprijed. To je trenutak kad ga lopta pogađa u ruku i to je točno iznad linije. I sad mi daj kameru 4 da se vidi i s ove strane kako je igrač na crti, a lijeva ruka je unutra. I sad mi daj frame nazad. Naprijed, naprijed, naprijed, nazad, nazad, naprijed. To, to je to.”

Vodstvo Osijeka bilo je bijesno nakon šokantnog poraza u utakmici koju su zamalo dobili. Sportski direktor slavonskog kluba Ivica Kulešević tvrdio je da nije bilo ni govora o penalima te da su suci “došli odraditi posao” u Osijek.

Među ostalim, NK Osijek je nakon Marićeve konferencije za medije priopćenjem zatražio “izuzeće sudaca Marija Zebeca i Ivana Bebeka sa suđenja daljnjih domaćih i gostujućih utakmica NK Osijek u SuperSport HNL-u i SuperSport Hrvatskom kupu”.

Komentari

komentara

« Povratak