HOĆE LI TO BITI PROBLEM? Hajduk uoči Vitorije doznao lošu vijest!

FOTO:

Osvajači hrvatskog Kupa Hajduk Split ostali su jedini hrvatski predstavnik u UEFA Konferencijskoj ligi, a u četvrtak igraju protiv portugalske Vitorije Guimaraes prvu utakmicu trećeg pretkola.

Splićani se dobro pripremaju za taj jako važan okršaj jer je predsjednik Hajduka u izjavama jasno dao do znanja kako se traži rezultat u Europi. Isto tako, stigla je vijest kako je u subotu odgođen prvenstveni okršaj protiv Gorice.

Podsjetimo, Hajduk nije odigrao ni susret drugog kola, koji je odgođen na zahtjev Rijeke, kako je jasno naznačeno na službenim stranicama lige. U priopćenju o odgodi utakmice Hajduka i Gorice nije navedeno da je to zatražio Hajduk, jer je utakmica odgođena intervencijom povjerenika za natjecanje.

Zbog te dvije odgode, od kojih nijednu nije sam tražio, Hajduk neće više imati pravo na odgađanje prvenstvenih utakmica u slučaju da izbori grupnu fazu Konferencijske lige.

To je potvrđeno i u službenom dopisu HNS-a koji je primio Index.hr, u članku 4 Propozicija natjecanja SuperSport HNL za sezonu 2022./2023. stoji kako klub koji se plasira u grupnu fazu UEFA natjecanja ima pravo na (još) jednu odgodu utakmice tijekom jeseni ako već u kvalifikacijskom dijelu nije imao ukupno dvije odgode – s obzirom na odgodu utakmice 2. kola između Hajduka i Rijeke te utakmice 4. kola između Hajduka i Gorice, Hajduk neće imati pravo na dodatnu odgodu utakmice SuperSport HNL za vrijeme grupne faze.

Komentari

komentara

« Povratak