HRVATSKA NA KORAK DO EURA: Evo kakvo je stanje u našoj skupini!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je važnu pobjedu 0:2 u gostima kod Latvije. Golove su postigli Lovro Majer i Andrej Kramarić.

Što se tiče druge utakmice u našoj skupini, u ranijem terminu igrali su Armenija i Wales. Susret je završio remijem 1:1. Armenci su poveli već u petoj minuti preko Lucas Zelarayana, dok je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela autogol postigao Nair Tiknizyan.

A stanje u skupini D je sljedeće. Turska je prvoplasirana sa 16 bodova, dok Hrvatska ima tri boda manje. Wales je remijem pao na treće mjesto gdje imaju 11 bodova, dok je Armenija na osam pa su sada i teoretski ostali bez mogućeg Eura. Latvija je posljednja sa tri boda.

Izabranici Zlatka Dalića u zadnjem kolu u utorak dočekuju otpisanu Armeniju, a Wales dočekuje Tursku. I tu je sve poznato što treba našim nogometašima za prolazak na Euro.

Hrvatskoj je za drugo mjesto potrebna pobjeda protiv Armenije ili da Wales ne slavi protiv Turske. U slučaju da Hrvatska odigra neriješeno s Armenijom i Wales osvoji tri boda, obje reprezentacije bi imale po 14 bodova i dalje bi išao Wales zbog boljeg međusobnog omjera.

Podsjetimo, Hrvatska zahvaljujući osvojenoj skupini u Ligi nacija ima osigurane dokvalifikacije ako ne izbori izravan plasman.

Komentari

komentara

« Povratak