Igor Štimac: Hajduk je u raljama manjine koja ga iskorištava…

Igor Štimac osvrnuo se u intervjuu za Sportske novosti na situaciju oko Hajduka i HNS-a, koja je doživjela još jedan od svojih vrhunaca nakon huliganskog napada na Brunu Marića.

“Nije nikad ni prestalo kuhati na toj relaciji… Od mojih pokušaja uvođenja promjena u hrvatski nogomet pa do danas ništa se nije pomaklo s mjesta, osim što su neki klubovi kvalitetno privatizirani, što im je donijelo izvjestan spokoj, ali tomu nije zaslužan HNS već neko drugi. Ostali klubovi, velika većina njih, nepovratno tonu u bezdan… Hajduk, nažalost, ne prednjači u kvalitetnim i avangardnim akcijama, kao što to neki prezentiraju. Navijačima je mjesto isključivo na tribini, kao što je i predsjedniku mjesto u njegovu uredu. Apsolutno podržavam Hajdukovu borbu protiv ovakvog rada i funkcioniranja HNS-a, ali ne opravdavam način na koji se vodi ta borba. On je potpuno pogrešan i štetan za nas nogomet u cjelini, a svakako i za Hajduk.”

Hajduk je odbio sudjelovati u akciji Saveza i dati podršku Bruni Mariću. Kako to komentirate, osuđujete li napad na Brunu Marića?

“Oni koji vode Hajduk, a to nije njegova Uprava s predsjednikom na čelu, odavno su odlučiliradikalnim metodama krenuti naprijed. Meni je neprihvatljivo da se u isto vrijeme pjeva divna vjerska pjesma “Ima jedna duga cesta koja vodi sve do raja”, a onda se zamijeni skandiranjem “Mariću Srbine, čakija ti ne gine“… Kao Hajdukovo dijete oštro osuđujem kriminalan napad na Bruna Marića, ali to je samo posljedica uzrokovana glupim forsiranjem takvih arbitara na Hajdukove utakmice, iako se zna kako, kad i zašto su toliko puta “slučajno” oštetili Hajduk. Dakle, odgovornost je na sudačkoj organizaciji koja usprkos svemu ide glavom kroza zid sve te godine… Naravno da je još odgovorniji HNS, jer sudačka organizacija odgovara Izvršnom odboru i predsjedniku.”

“No, može Bruno pričati što god želi, ja mu se uime našega grada i razumnih ljudi ispričavam na proživljenim udarcima u Stobreču, ali ne može pobjeći od istine ma koliko se trudio uvredama uzvraćati udarce.”

“HNS ima potpuno pravo zahtijevati i inzistirati od države za pomoć u rješavanju pitanja ekstremnog huliganizma kojem svjedočimo posljednjih godina, ali nema pravo upirati prstom u Hajduk po tom pitanju… Oni koji vode Savez svojim su radom i nečasnim radnjama i doveli do ove situacije. Hajduk je argumentirano dokazao da su Dinamo i Lokomotiva pravno povezane osobe i da je po tom pitanju neregularno prvenstvo. Ali kome ćeš se žaliti kad je u Fifi i Uefi dokazan kriminal koji vodi do samih čelnika tih organizacija! Hajduk mora iskoristiti Bobanovu poziciju i časnu obavezu novog predsjednika Infantina u vraćanju vjerodostojnosti i poštenja nogometnoj organizaciji, a ne podržavati huliganske ispade, ma koliko uzrok bio velik.”

Osvrnuo se i na Dinamo:

Dinamo je lošim igrama i uz puno sreće došao do Lige prvaka, malo ih je prebacilo, pomislili su da imaju dobru momčad, rastali su se s Cicom i prodali nekoliko stožernih igrača. Trebat će im vremena da se konsolidiraju, ali osim Rijeke teško im netko može parirati u našoj ligi, koliko god problema imali. Odlučit će, po meni, Rijekina neopterećenost igranjem u Europi i međusobni dvoboji.”

Komentari

komentara

« Povratak