IKONA HAJDUKA OTVORENO: “Dinamo bi se trebao plašiti derbija…”

FOTO:

Pred nama je novi veliki derbi između Hajduka i Dinama, a ovog puta igra se na Poljudu. Utakmica počinje danas u 18:00, a glavni sudac je Igor Pajač.

Koliko je ovo važna utakmica možda najbolje svjedoči podatak da su Bijeli praktički odmah rasprodali sve karte. Uoči derbija portal Index.hr odradio je zanimljiv intervju sa poznatim vratarom Hajduka, Vladimirom Balićem. Torcida ga je 2004. godine proglasila Hajdučkim srcem, nakon što je te sezone, kao i one iduće, osvojio naslov prvaka.

Balić smatra kako derbi može biti prekretnica za Hajduk: “Siguran sam da možemo očekivati oprezan početak utakmice kao u većini derbija, ali gledajući u cjelini Dinamo je taj koji može puno više izgubiti. U nekim prošlim vremenima Hajduk bi u ovom periodu sezone već zaostajao jako puno bodova i bio izvan borbe za vrh. Ova utakmica je za Hajduk moguća prekretnica prvog dijela sezone. Očekujem da će Dinamo biti opreznija ekipa i puno više voditi računa da ne izgubi utakmicu. S pobjedom Hajduka klub bi ponovno dobio zamah kao s početka sezone nakon pobjeda protiv Dinama i Rijeke i svi bi zaboravili na poraze protiv Istre i Gorice. Pobjeda nad Dinamom bi potvrdila Hajduk kao vrlu ozbiljnu ekipu. Kakav zamah bi pobjeda dala navijačima koji žele titulu ne treba ni naglašavati. Najveća greška u slučaju Hajduka bila bi da se nešto kalkulira oko ovog derbija. Dinamo se treba više bojati poraza.”

Balić potom otkriva recept koji treba Bijelima za titulu: “Nakon utakmice ćemo biti nešto pametniji po tom pitanju, ali za Hajduk će biti jako važne utakmice s ekipama poput Slaven Belupa i Rudeša u nastavku. Moguće je imati pozitivan omjer u međusobnim utakmicama s Dinamom i biti daleko iza njih na kraju sezone. To smo već više puta vidjeli.”

U prvoj postavi Dinama očekuje se Bruno Petković. Može li borbu za titulu prevagnuti on ili s druge strane Marko Livaja kao predvodnici svojih ekipa?

“Oni nisu u istim pozicijama. Livaja nosi kompletan Hajduk na leđima već dvije i pol godine. Ne govorim tu samo o rezultatima i stvarima na terenu. On je direktno zaslužan za porast marketinga i ostalo, vuče cijeli klub naprijed.

Livaji je puno teže nego Petkoviću u Dinamu. Petković iza sebe ima puno više prekaljenih igrača koji su konstante i pomažu mu ostvariti ciljeve. U Hajduku to nije tako. U Hajduku sve leži na Livaji, sve oči su uprte u Livaju što se tiče navijača, a i protivnika. U borbi za titulu neosporno će biti potrebno da ga netko od suigrača rastereti.

Petković ima luksuz da je okružen nizom igrača koji redovno rješavaju utakmice. Mi u Hajduku još uvijek čekamo da netko ispuni tu ulogu dodatnog oslonca ekipe. Statirati u nogometnoj utakmici može svatko, a rješavati ih mogu samo majstori. Livaja predugo nosi enorman teret i impresioniran sam što to i dalje uspijeva bez prave podrške.”

Komentari

komentara

« Povratak