JAKO TEŽAK PROTIVNIK: Juniori Dinama doznali protivnika u Ligi prvaka!

FOTO:

Nakon seniora na red su došli juniori što se tiče europskog nogometa. Naime, danas je održan ždrijeb prve i druge runde UEFA-ine juniorske Lige prvaka.

Naravno, radi se o takozvanom “Domestic Champions Path” dijelu natjecanja u kojem igraju samo juniorski prvaci svojih država. Što se tiče Hrvatske prošlosezonski prvak bio je zagrebački Dinamo.

Protivnik Dinamovih juniora na početku ovosezonskog turnira biti će turski Istanbul Başakşehir, a u slučaju prolaska navedenog protivnika ići će na boljeg iz ogleda Gent – Basel.

Dinamo prvu utakmicu protiv Istanbul Başakşehira igra kod kuće 4. listopada, a uzvrat u Turskoj na rasporedu je 25. listopada. U slučaju prolaska dvoboji s pobjednikom okršaja Gent – Basel igrat će se 8. i 29. studenog, a u tom slučaju prvu utakmicu plavi će igrati u gostima, a uzvrat kod kuće.

U “Domestic Champions Path” dijelu turnira nastupaju 32 momčadi iz država najbolje rangiranih saveza čije seniorske momčadi nisu izborile UEFA Ligu prvaka. S druge strane, 32 momčadi čiji su seniori izborili Ligu prvaka nastupat će u grupnoj fazi UEFA Youth Leaguea, odnosno u dijelu turnira koji nosi naziv “Champions League path”.

Komentari

komentara

« Povratak