Japanca koji je igrao u HNL-u pitali tko je bolji, Livaja ili Petković

FOTO:

Hrvatska i Japan igraju u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Utakmicu je za N1 najavio Yoshika Matsubara, umirovljeni japanski nogometaš koji je 1999. godine igrao za Rijeku u HNL-u.

“Trenutno većina japanske reprezentacije igra u Europi. Primjerice, Sosa igra za Stuttgart, a kapetan Stuttgarta je Endo, koji igra za japansku reprezentaciju. Ko Itakura igra za Borussiju Mönchengladbach. Vrlo važan igrač. Svi naši igrači važni su igrači u Europi”, rekao je Matsubara.

“Kohezivna smo momčad, što nam je velika prednost. Uvijek možemo promijeniti sustav igre i igrače ovisno o protivniku”, dodao je pa govorio o hrvatskoj reprezentaciji. “Naravno da će utakmica biti teška, Hrvatska ima vrlo dobru obranu. Primila je samo jedan gol, pobijedili ste s Kanadu 4:1.

Utakmice s Marokom i Belgijom završile su neriješeno. Imate vrlo jake igrače: Modrića, Brozovića, Kovačića. Dakako, i Perišića. Ali nemate dobrog napadača poput Mandžukića”, odgovorio je Matsubara, kojeg je novinarka N1 pitala tko mu je bolji napadač – Bruno Petković ili Marko Livaja.

“Mislim da su obojica dobri. Hrvatska ima i slabu točku. Između četiri braniča i veznog reda postoji prazan prostor. Primjerice, Alphonse Davies iz Kanade vam je zabio gol. Mislim da Japan to može iskoristiti jer ima vrlo brze igrače”, izjavio je Matsubara.

Komentari

komentara

« Povratak