Jose Mourinho sinoć se posve slomio, kasnije je objasnio zašto mu je ova Romina pobjeda posebna!

FOTO:

AS Roma je sinoć pobjedom na domaćem terenu protiv Leichestera izborila finale Konferencijske lige. Svijet obilaze i slike emotivnog slavlja Josea Mourinha.

Ovo finale je posebno!

Roma je domaćom pobjedom nad Leicesterom (1:0) u revanšu polufinala Konferencijske lige osigurala finale protiv Feyenoorda. To je Romi prvo finale europskih natjecanja nakon 31 godine.

S druge strane, trener Rome, Jose Mourinhu do sad je osvojio sve, no čini se kako mu je jučerašnja pobjeda bila posebno bitna. Podsjetimo, Mou je osvojio Ligu prvaka s Portom i Interom, te Europske lige s Manchester Unitedom i Kup UEFA s Portom.

Kraj jučerašnje utakmive Portugalac je dočekao u suzama, a novinarima je kasnije objasnio zašto:

„Roma je gigantski klub bez sobe za trofeje, što je njevjerojatno s obzirom na njen kultni status. Dakle, ovo nije trofej, to je samo finale, ali im puno znači!”, rekao je Mourinho pa nastavio:

„Naravno da sam imao i većih trenutaka od ovoga, ali ne osjećam ovu radost samo zbog sebe, već i zbog igrača i navijača. Ovo je za nas naša Liga prvaka. Prolio sam suzu jer su moje emocije bile za sve koji vole ovaj klub.”

Mourinho je preuzeo Romu u svibnju prošle godine, a rimski je klub tada bio u silaznoj putanji. Danas, Jose je ponosan na ono što je ostvario:

„Imao sam sreću igrati prestižnija finale od ovog, ali ono što smo stvorili posljednjih mjeseci, naša obiteljska atmosfera u klubu, to je nešto posebno.“

Komentari

komentara

« Povratak