JOŠKO GVARDIOL PRIHVATIO PONUDU CITYA: Ovo su detalji velikog transfera!

FOTO:

Još u petak navečer večernji.hr objavio je kako je Joško Gvardiol sve dogovorio s Manchester Cityem. Dan poslije javio se i Fabrizio Romano koji se samo potvrdio veliki transfer.

Nisu u Cityju dugo oklijevali s tim te su već poslali ponudu u visini od 90 milijuna eura plus bonusi, doznaje njemački Sky Sports. Nijemci se nadaju kako će zadržati Gvardiola još jednu sezonu, ali ako će ga prodati, to ne žele napraviti za manje od 100 milijuna eura, izvijestio je Romano.

City se nada da bi Leipzig mogao prihvatiti spomenutu ponudu, koja bi uz ostvarivanje bonusa vjerojatno prešla iznos od 100 milijuna. Bilo kako bilo, očito je da Gvardiol neće biti prodan za manje od 90 milijuna, što bi ga učinilo najskupljim braničem svih vremena. Trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United 2019. godine platio 87 milijuna eura.

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 71.2 milijuna eura. Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 14.2 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu, kako bi više zaradio, prenosi Index.hr.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak