KAKVA BOMBETINA: Ajax doveo Hrvata, a ne radi se o Šutalu!

FOTO:

Definitivno glavna vijest danas u domaćim medijima je dolazak sportskog direktora Ajaxa koji je odradio prvu rundu pregovora u Dinamu oko Josipa Šutala.

A u sjeni tog posla ipak se dogodio jedan vrlo zanimljiv transfer. Naime, kako Germanijak doznaje, 24-godišnji stoper Jakov Medić dogovorio je sve uvjete i tijekom petka bi trebao odraditi liječnički pregled te potpisasti ugovor za slavni klub iz Amsterdama.

Jakov Medić dijete je H. Dragovoljca koji je svoj put gradio u tišini… Nakon što je prošao zamke niželigaških travnjaka u dresu Lučkog, iz Vinogradara je otišao u Njemačku.

U ljeto 2018. ovaj stoper potpisao je ugovof za drugu momčad Nürnberga. Potom je slijedio odlazak u treću ligu u Wehen da bi zapeo za oko St. Pauliju, članu 2. Bundeslige. I tu je Medića krenulo… Za St. Pauli odigrao je 65 utakmica, redovito je bio među najboljima na travnjaku a prema mnogima i jedan od boljih stopera u 2. Bundesligi.

Očito je skrenuo na sebe pozornost skauta Ajaxa koji su ga predložili a sportski sektor ušao u realizaciju transfer. Iako ga je ugovor za St. Pauli vezao do idućeg ljeta, klubovi su pronašli zajednički jezik i ako se ne dogodi nešto nepredvišeno u posljednji trenutak Jakov Medić od sljedećeg će tjedna nositi dres Ajaxa!

Inače, Medić potječe iz sportske obitelji. Nećak je Darija Šimića, bratić njegova sina Roka a otac od Jakova Medića je Andro, inače brat od Darijeve supruge Jelene. Znači li da je Ajax angažmanom Medića zapravo odustao od Josipa Šutala nakon što je Dinamo odbio prilično lukrativnu ponudu, još uvijek nije poznato.

Komentari

komentara

« Povratak