LOŠE VIJESTI ZA KOPIĆA: Za ovog igrača Dinama sezona je vjerojatno gotova…

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb imao je puno problema s ozljedama ove sezone. Izvan stroja bili su kapetan Arijan Ademi, Marko Bulat… Bili su ozlijeđeni i Lauritsen, Theophile, Perić, Jurić, Emreli…

Ivanušec je završio na operaciji. Sportske novosti pišu kako se ne sjećaju da su u posljednje doba plavi nogometaši bili toliko u ambulanti. A još je jedna zanimljivost, sve te ozljede, osim Ivanušecove, bile su mehaničke prirode, nezgodni udarci, padanje suparnika na gležnjeve, splet nesretnih okolnosti.

Kad je tako, onda zaista može biti opravdanog straha što će se događati do kraja HNL-a. Ovo se sezona pehova za Dinamo, nije bilo sreće.

Čak je 11 Dinamovih nogometaša na raznim reprezentativnim akcijama. Dominik Livaković i Mislav Oršić su s A reprezentacijom u Kataru, Bartol Franjić, Josip Šutalo, Martin Baturina i Nikola Čavlina u kadru su mlade momčadi, Arijan Ademi i Stefan Ristovski se bore sa Sjevernom Makedonijom za nastup na Svjetskom prvenstvu, Amer Gojak i Luka Menalo odijevaju dres Bosne i Hercegovine, a Sadegh Moharrami Irana.

Ako ćemo gledati one koji su sigurni starteri kod Kopića, onda ih je čak sedmorica izvan Maksimira, Livaković, Oršić, Šutalo, Franjić, Gojak, Ademi i Ristovski. Naravno da bi svaka ozljeda na reprezentativnim okupljanjima nekih od njih bila ogroman udarac za Kopićeve ideje. Iz tog razloga se svaka utakmica raznih reprezentacija u kojima igraju Dinamovci gleda s nekom strepnjom. Jer pogledajte koliko su Dinamovi reprezentativci važni za Kopićevu momčad u HNL-u.

Mislav Oršić je najbolji strijelac s 10 postignutih pogodaka, Josip Šutalo je zabio dva, Ademi, Gojak i Ristovski po jedan. Kad se radi o asistencijama, Ristovski ih ima šest, Josip Šutalo četiri… No i bez tih brojki itekako je znano da su, što je logično, glavni igrači Dinama baš reprezentativci.

Poseban je naravno hendikep izostanak Luke Ivanušeca. Kopić se još nada da bi operirani Luka još mogao i zaigrati do kraja sezone, ali to je vrlo upitna nada. Ukoliko se i oporavi nakon terapija, pitanje jest u kakvom će stanju biti nakon stanke bez operacije. Realnije je očekivati da Ivanušec ipak neće participirati do kraja sezone, da će propustiti modre okršaje za naslov prvaka.

Komentari

komentara

« Povratak