MLS širi ligu: Evo koji gradovi će dobiti nogometni klub!

FOTO:

Postoje nogometni fanatici koji se počnu dobro smijati kad netko kaže američki MLS. Opravdano ili ne? To ostavljamo vama…

STIŽU NOVE EKIPE

Amerikanci se redovito vole hvaliti kako ‘soccer’ (nogomet) redovito napreduje u njihovim okvirima, ali to baš i nije najtočnije. Ameri jednostavno ne mogu prihvatiti nogomet s obzirom na golemu popularnost američkog nogometa, bejzbola, hokeja na ledu i košarke.

No, visoko mišljenje o socceru zato ima David Garber, komisar MLS lige, koji je izjavio:

“Nogomet je u procvatu na svim razinama u SAD-u i Kanadi, a vjerujemo da postoje brojna tržišta na kojima bi se mogli razviti uspješni klubovi”

Tamošnji mediji pišu kako će MLS uskoro imati čak 30 klubova. Trenutno ih je 24, a čak 21 se nalazi u SAD-u dok su preostala 3 u Kanadi. No, koji gradovi bi trebali dobiti svoju nogometnu momčad? Neki su već dobro poznati.

Naime, sljedeće godine u MLS dolaze Inter Miami i Nashville FC, a od 2021. godine dolazi Austin FC. To znači da će liga imati 27 klubova, a još se pregovara s dva grada, Sacramentom i St. Louisom.

Također, znatno će se povećati pristojba za ulazak u ligu pa će ona u budućnosti iznositi 200 milijuna dolara. Godine 2007. Toronto FC je platio samo deset milijuna dolara za ulazak u ligu, a Inter Miami, čiji je jedan od suvlasnika David Beckham, je 2018. platio 25 milijuna dolara.

PRAVI OTAC: Jovića želi cijela Europa, a njegov otac oduševio izjavom!

Komentari

komentara

« Povratak