MOŽE LI GA MANDŽO NADMAŠITI? Evo tko je najbolji Hrvat u Milanu!

FOTO:

Mario Mandžukić danas je službeno postao novi igrač talijanskog diva AC Milana. Rossoneri su tako dobili veliko pojačanje u napadu, a Hrvat je odlučio uzeti broj devet na dresu.

Zanimljivo, bivši hrvatski reprezentativac postao je deveti Hrvat u povijesti ovog slavnog europskog giganta. Zbog toga se tamošnja Gazzetta dello Sport pozabavila s učinkom svih hrvatskih nogometaša koji su nosili dres Milana.

Najdublji trag ostavio je Zvonimir Boban kojeg je Gazzetta u naslovu opisala kao “najvećeg Hrvata u Milanu”: “‘Zorro’ se u Milanellu pojavio nakon što je Hrvatska postala neovisna država. Njegov boravak obilježila su četiri talijanska naslova prvaka i titula u Ligi prvaka”, napisali su iz Gazzette.

Dario Smoje, Dražen Brnčić, Alen Halilović, Ivan Strinić i Nikola Kalinić nisu ostavili upečatljiv trag i brzo su napuštali klub, dok je Mario Pašalić također bio kratko, ali iz Gazzette napominju da je igrao u utakmici talijanskog superkupa kada je Milan osvojio trofej 2016. godine, pri čemu je hrvatski veznjak postigao odlučujući gol u seriji penala.

Dario Šimić je u Milanu proveo šest godina. Nije se uspio izboriti kao standardni član prve postave, ali dao je doprinos u osvajanju titula u Serie A, talijanskom Kupu i superkupu, kao i u pohodima na dvije titule Lige prvaka.

Ante Rebić se pokazao kao pogodak nakon što je stigao iz Frankfurta: “Trebalo mu je vremena da se prilagodi, ali je eksplodirao nakon siječnja prošle godine tako što je sezonu završio s 11 ligaških pogodaka”, pišu iz Gazzette.

Komentari

komentara

« Povratak