NA OVOME BI POZAVIDIO I ZDRAVKO MAMIĆ: Ovaj klub će od provizije dobiti čak 27 milijuna eura!

FOTO:

21-godišnji ekvadorski veznjak, Moises Caicedo, danas će službeno postati novi igrač engleskog velikana Chelseaja. ‘Plavci’ iz Londona će sjajnog Ekvadorca platiti čak 115 milijuna funti odnosno 133 milijuna eura.

Naravno, to će postati rekordni transfer Chelseaja koji tako već nekoliko godina praktički svake sezone ruši rekord za najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Sve je krenulo u sezoni 2017/18 kada su za Alvara Moratu dali 66 milijuna eura. Sezonu poslije iskeširali su nestvarnih 80 milijuna eura za Kepu Arrizabalagu koji je tako postao najskuplji vratar na svijetu. Sezone 2019/20. Chelsea je bio nešto mirniji pa su tako samo doveli Kovačića za 45 milijuna eura. A onda se ludilo nastavilo.

U sezoni 2020/21. izjednačen je transfer Kepe kada su doveli Kai Havertza za identični iznos. U sezoni 2021/22. kupljen je robusni belgijski napadač Lukaku za čak 113 milijuna eura. I onda na kraju dolazi Enzo Fernandez početkom 2023. godine za rekordnih 121 milijuna eura. No, taj rekord bio je aktivan svega pola godine.

Gotovo svi vodeći otočki mediji prenose kako je Caicedo jutros odradio liječnički pregled pa će onda uslijediti potpisivanje višegodišnjeg ugovora. A sjajnu priču o ovom transferu donosi Index.hr.

Naime, klub u kojem je ovaj veznjak ponikao, Independiente del Valle, prodao ga je za pet milijuna eura Brightonu. No, to nije sve! U cijelom transferu ubačena je klauzula od 20 posto. Za igrača koji je za klub odigrao samo 31 utakmicu dobiva fenomenalnu proviziju od 27 milijuna eura. Za ilustraciju, najskuplja prodaja igrača iz ekvadorske lige je oko 6 milijuna eura.

Caicedo je već dugo vrijeme i član ekvadorske nogometne reprezentacije za koju je upisao 32 nastupa.

Komentari

komentara

« Povratak